orvosikonyv.hu

orvosi szakkönyvek, egészségügyi ismeretterjesztő kiadványok áruháza

 
  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A prosztata védelmében -- A szerzőkről

E-mail

koleszterindiéta_receptekA kötet szerzői elismert táplálkozástudományi kutatók és szakértők. Valamennyien meggyőződéssel vallják – és kutatásaik eredménye is ezt bizonyítják –, hogy az egészségtudatos táplálkozással az emberek saját kezükbe vehetik egészségük védelmét. A diétás receptkönyv szerkesztő-szerzője, Margaret Rayman fő kutatási területe a szelén hatása a prosztatadaganatra.


Megjelenés: 2010
Méretek: 210x210 mm
Oldalszám: 176
ISBN: 978-963-88275-8-6
Sorozat: Diétás szakácskönyvek
bolti ár 3390 Ft
webáruház ár 3210 Ft

Menny.

Margaret RaymanMARGARET RAYMAN professzorasszony az oxfordi Sommerville College-ban szerzett doktorátust szervetlen biokémiából, dolgozott az Imperial College-nál és az Institute of Cancer Research-nél is. Jelenleg a Surrey Egyetem táplálkozás-orvostani professzora, és a nagy tiszteletnek örvendő Táplálkozás-orvostani MSc program irányítója. Kutatásainak fő témája a szelén szerepe az emberi egészségmegőrzésben, valamint a szelén hatása a prosztatadaganatra. A szelén lokális prosztatadaganatra való hatását és a preeclampsia (terhességi magas vérnyomás) betegséget vizsgáló kutatásai jelentős támogatást élveztek. Számos közleménye jelent meg, a Cancer Research-ben megjelent írásában a prosztatadaganat és egy szelenoprotein örökletes típusának öszzefüggéseit írta le. A BBC Radio 4 Food and Farming Awards zsűrijének tagja, Surrey-ben magas közhivatalt tölt be.

KAY DILLEY 2008-ban végzett a Surrey Egyetem Táplálkozástudomány BSc szakán. Nagy tapasztalatokkal rendelkezik az intervenciós kutatások és a táplálkozástani vizsgálatok terén. Az élelmiszereknek az egészségre és a betegségek kialakulására kifejtett hatásait vizsgáló kutatásai során megkülönböztetett figyelmet fordított a prosztata daganatos betegségeire. Nagy örömmel dolgozott együtt Margaret Rayman professzoraszszonnyal és Kay Gibbonsszal e könyv létrehozásán, amely reményei szerint segít javítani a férfiak egészségi állapotán. Meggyőződése, hogy az egészségtudatos táplálkozás az emberek kezébe adhatja saját életük és egészségük alakításának lehetőségét.

KAY GIBBONS táplálkozási szakértő, dietetikus. Posztgraduális képzés keretében jelentkezett Surrey Egyetem Táplálkozástan és Életvitel BSc szakára. Végzős hallgatóként kapcsolódott be a Margaret Rayman professzorasszony vezetése alatt készülő szakácskönyv összeállításába. Eredetileg a táplálkozás és a prosztatadaganat összefüggéseit vizsgáló tudományos kutatások értékelésével foglalkozott, ennek eredményei a könyv lapjain is olvashatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK


Megjelenés: 2010
Méretek: 210x210 mm
Oldalszám: 176
ISBN: 978-963-88275-8-6
Sorozat: Diétás szakácskönyvek
bolti ár 3390 Ft
webáruház ár 3210 Ft

Menny.


 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitterJP-Bookmark