orvosikonyv.hu

orvosi szakkönyvek, egészségügyi ismeretterjesztő kiadványok áruháza

 
  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Ismeretterjesztő kiadványok Diétás szakácskönyvek

Diétás szakácskönyv

Kemoterápia alatt -- A könyv célja és módszere

E-mail

Kemoterápia alattMivel nem mindennapi szakácskönyvről van szó – bár a receptek leírása ugyanolyan, mint bármely más ilyen kötetben –, ezért a kötet céljai és tagolása, fejezetcímei a betegek pillanatnyi étkezési igényeit tartja szem előtt. E sajátos tagolás jelentősen megkönnyíti az étel kiválasztását és elkészítését – számtalan ötletet adva a változatos étkezéshez.

Bővebben...
 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitter

Kemoterápia alatt -- A szerző bevezetése

E-mail

Kemoterápia alattOly hirtelen, ahogy egy fillér földre hull, valami borzalmas történt a férjemmel. Nem egy egyszerű megfázás, nem hátfájás és nem is a kimerültség – sokkal komolyabbról volt szó. Mintha az áramütés futott volna végig a gerincemen, amikor elhangzott a diagnózis: rák.

Bővebben...
 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitter

Kemoterápia alatt -- Kiadói előszó

E-mail

Kemoterápia alattKöztudottan magas a rákbetegek száma Magyarországon, többségük kezelésében alkalmazzák a kemo- és a sugárterápiát is. E kezelések mellékhatásaként fellépő étkezési nehézségek sokak állapotát tovább súlyosbítják. Holott számtalan kutatás bizonyítja, hogy e mellékhatások megfelelő táplálkozással – a jótékony hatású összetevők megválogatásával, a helyes konyhatechnológia alkalmazásával – enyhíthetők. Sőt, egyre több táplálkozástudományi vizsgálat arra enged következtetni, hogy egyes tápanyagoknak nem csak a megelőzésben, de a betegség folyamatának lassításában is jelentős szerepük van.

Bővebben...
 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitter

Kemoterápia alatt -- A szerzőkről

E-mail

Kemoterápia alattA kötet szerzői mint családtagok személyesen is érintettek voltak, mindketten hosszú évekig ápolták és támogatták férjüket a betegség leküzdésében. José van Mill, szakácsművész és séf, gasztronómiai szakíró és Christine Archer-Mackenzie a rákbetegség kezelésével és azok mellékhatásainak kutatásával foglalkozó kutatóorvos.

Bővebben...
 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitter

Kemoterápia alatt -- Étrendi tanácsok, gyógyító ételek

E-mail

Kemoterápia alattEz a nem mindennapi szakácskönyv összefoglalja a kemoterápia, illetve a sugárkezelés alatti táplálkozással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, és ízletes recepteket gyűjt egybe, amelyek elkészítésével a betegek alkalmanként még élvezni is tudják az étkezést. Egy mesterszakács ötletei és orvosi, dietetikai kutatások alapján születtek a kötet receptjei, étkezési tanácsai, amelyek nagy segítséget jelentenek a kezelés alatt álló rákbetegeknek és családjaiknak.

Bővebben...
 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitter

Világhírű séfek, mesterszakácsok diétás szakácskönyvei

E-mail

Diétás szakácskönyvekAz angol Kyle Cathie Limited kiadó egyedülálló sorozata a legújabb táplálkozástudományi vizsgálatokat felhasználva -- híres séfeket és mesterszakácsokat bevonva -- két éve adta ki az első kötetet. A nagy nemzetközi sikert aratott szakácskönyvsorozat köteteit számtalan nyelvre fordították le és egyes kötetek már újabb kiadást is megéltek.

Bővebben...
 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitter

Szívbarát receptek -- Receptek

E-mail

koleszterindiéta_receptekPaul Gayler: „Ez a könyv a mai világunkba illeszthető egészséges táplálkozással foglalkozik, csak a legjobb minőségű alapanyagokat használjuk ötletdúsan, jó érzékkel és kellő gondossággal. Mindehhez segítségül hívom három évtized értékes tapasztalatát és a sok különböző ízvilágot, melyeket a világkörüli útjaim során ismertem meg." A következőkben néhány mintaoldalt adunk közre – ízelítőül. Jó étvágyat!

Bővebben...
 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitter

Szívbarát receptek -- Bevezetés

E-mail

koleszterindiéta_receptekPaul Gayler: „Ez a könyv a mai világunkba illeszthető egészséges táplálkozással foglalkozik, csak a legjobb minőségű alapanyagokat használjuk ötletdúsan, jó érzékkel és kellő gondossággal. Mindehhez segítségül hívom három évtized értékes tapasztalatát és a sok különböző ízvilágot, melyeket a világkörüli útjaim során ismertem meg." A következőkben néhány mintaoldalt adunk közre – ízelítőül. Jó étvágyat!

Bővebben...
 
FacebookGoogle bookmarkIWIWTwitter


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL