Paul Gayler: „Ez a könyv a mai világunkba illeszthető egészséges táplálkozással foglalkozik, csak a legjobb minőségű alapanyagokat használjuk ötletdúsan, jó érzékkel és kellő gondossággal. Mindehhez segítségül hívom három évtized értékes tapasztalatát és a sok különböző ízvilágot, melyeket a világkörüli útjaim során ismertem meg." A következőkben néhány mintaoldalt adunk közre – ízelítőül. Jó étvágyat!
Megjelenés: 2009 Méretek: 210x210 mm Oldalszám: 160 ISBN: 978-963-88275-3-1 Sorozat: Diétás szakácskönyvek |
|
||||||||
Paul Gayler előszava
Már konyhaművészeti képzésem elején megtanulhattam, hogy „ami zsíros, az ízletes”, és ha igazán őszinte akarok lenni, akkor egyet kell értenem – a zsírnak jó íze van. És bár a túlzott zsírfogyasztás egyértelműen egészségtelen, ha egyszerűen csak zsír nélkül főzünk, akkor az íztelen és jellegtelen ételeket eredményez – ami azt illeti, az evés már nem lesz öröm. Így a kérdést úgy kell feltennünk, hogy hogyan csökkentsük a zsír használatát és fogyasztását anélkül, hogy ez az ízek rovására menne.
Nem is olyan régen az egészséges táplálkozás fogalma még egyet jelentett az önmegtartóztatással, a megvonással és az unalmas ételekkel. Azonban az olyan mesterszakácsok, mint a brit Anton Mosiman, vagy a francia Michel Guérard újszerű, egészséges és zsírszegény ételeket alkottak, és megtanítottak minket arra, hogy hogyan főzzünk minél kevesebb zsír, tejszín és vaj használata mellett. Ha jobban belegondolunk, ez nagyon egyszerűen megvalósítható – anélkül, hogy „nyúltápot” készítenénk. Már rögtön az elején szeretném leszögezni, hogy ez nem egy „elszállt, egészségmániás” szakácskönyv. Ez a könyv a mai világunkba illeszthető egészséges táplálkozással foglalkozik, ami szerint csak a legjobb minőségű alapanyagokat használjuk ötletdúsan, jó érzékkel és kellő gondossággal.
Mindehhez segítségül hívom három évtized értékes tapasztalatát és a sok különböző ízvilágot, melyeket a világkörüli útjaim során ismertem meg. Ennek eredményeként több mint 100 receptet alkottam meg, melyeket szeretettel adok közre, végig szem előtt tartva a táplálkozási tanácsok mindegyikét. A receptek egy része igazi ínyenceknek való, más részük inkább hétköznapibb – mindenki megtalálhatja a maga ízlésének legmegfelelőbb ételeket. E könyvből megtanulhatja, hogy hogyan táplálkozzon okosan, a szíve egészségét is szem előtt tartva, és legfőképpen, hogy nem kell választania az egészség és a jó ételek között.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK
Megjelenés: 2009 Méretek: 210x210 mm Oldalszám: 160 ISBN: 978-963-88275-3-1 Sorozat: Diétás szakácskönyvek |
|
||||||||