A prosztatarák Magyarországon a férfiak halálát okozó daganatos megbetegedések között az egyik leggyakoribb, a harmadik-negyedik helyen áll, noha az időben felfedezett prosztatarák túlélési esélye nagyságrenddel nagyobb. Míg Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban a frissen diagnosztizált rosszindulatú daganatos betegek jelentős százaléka műthető, addig Magyarországon az arány fordított, a betegek számottevő része már áttétekkel kerül orvoshoz. Ekkor a daganateltávolítást szolgáló sebészeti beavatkozás már nem, csupán a panaszok enyhítését célzó gyógyszeres kezelés jöhet szóba.
Megjelenés: 2010 Méretek: 210x210 mm Oldalszám: 176 ISBN: 978-963-88275-8-6 Sorozat: Diétás szakácskönyvek |
|
||||||||
A megelőzésben vagy az időben felismert daganatos betegség leküzdésében a táplálkozás is jelentős szerepet játszik. A prosztatarák kialakulásának kockázatát – a genetikai hajlamon (a betegség előfordulása a családban) kívül – a környezeti tényezők (pl. egyes kemikáliák) és az étrend is növelhetik (jelentős zsírtartalmú étrend, magasabb férfi nemi hormon [androgén]-szint, az A-, D- és E-vitamin, valamint a szelén hiánya).
A Zafír Press Kiadó nagy jelentőséget tulajdonít az életmóddal és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos legfrissebb kutatási eredményeknek, ezért is tartja fontosnak megjelentetni ezt a betegségcsoportonként szerkesztett szakácskönyv-sorozatot, ami a legkorszerűbb ismereteket tartalmazza az egészséges, a betegségmegelőző, ill. a betegségek leküzdését elősegítő táplálkozásról. A sorozat kötetei – az aktuális nemzetközi tudományos álláspont(ok) fényében – átfogó képet adnak az egyes tápanyagok lehetséges szerepéről az egyes betegségek megelőzésében, a kialakulás kockázatának csökkentésében, illetve a betegségek leküzdésében.
Számos életmódkutató álláspontjával egyetértve, Kiadónk meggyőződése is, hogy az életmód-változatás csak akkor lehet sikeres, ha örömöt is okoz. E szakácskönyv-sorozat különösen megfelel ennek a szempontnak, mert kötetenként több mint 100 jobbnál jobb, különleges és ízletes recepteket kínál az egészségtudatosan élőknek, és azoknak a betegeknek egyaránt, akik felismerték, hogy a helyes táplálkozással jelentősen javíthatnak állapotukon.
Az egészség-szociológiai kutatásokból kiderült, hogy a férfiak körében – a nőktől eltérően – a férfi szereppel összeegyeztethetetlen a betegségtudat, és csak akkor fordulnak orvoshoz, ha panaszaik már a mindennapi tevékenységükben akadályozzák őket. Kiemelendő tehát a feleségek, családanyák szerepe, akik a család étrendjének alakításával jelentős szerepet vállalhatnak a férfi családtagok egészségének védelmében, a prosztatabetegségek megelőzésében. S könyvünk segítségével mindezt olyan ételekkel tehetik meg, amelyeket a család minden tagja élvezettel fogyaszt majd.
Zafír Press
KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK
- Előszó >>
- A szerzőkről >>
- A Zafír Press Kiadó előszava >>
- A Prostate Cancer Research Foundation előszava >>
- Részletes tartalom >>
- Receptek >>
Megjelenés: 2010 Méretek: 210x210 mm Oldalszám: 176 ISBN: 978-963-88275-8-6 Sorozat: Diétás szakácskönyvek |
|
||||||||