Mivel nem mindennapi szakácskönyvről van szó – bár a receptek leírása ugyanolyan, mint bármely más ilyen kötetben –, ezért a kötet céljai és tagolása, fejezetcímei a betegek pillanatnyi étkezési igényeit tartja szem előtt. E sajátos tagolás jelentősen megkönnyíti az étel kiválasztását és elkészítését – számtalan ötletet adva a változatos étkezéshez.
Megjelenés: 2010 Méretek: 210x210 mm Oldalszám: 160 ISBN: 978-963-88275-9-3 Sorozat: Diétás szakácskönyvek |
|
||||||||
RÉSZLETES TARTALOM
Köszönet és ajánlás | Puha harapnivalók |
Zafír Press előszó | Burgonyasaláta |
Bevezetés | Krémsajtos, paradicsomos szendvics |
A rákbetegség és az étkezés | Dinnyesaláta feta sajtos öntettel |
Mi a rák? | Gombás, paradicsomos tésztasaláta |
A rák kezelése | Padlizsános, csirkés szendvics |
Sebészeti beavatkozás | Jeges málna tejsodóval |
Kemoterápia, sugárkezelés | Epres, áfonyás zselé |
Mellékhatások | Krémes rizspuding vörös áfonyával |
A táplálkozás fontossága | Mézes gyümölcssaláta |
Miért fontosak egyes ételek a rákbetegek étrendjében? | Csirkeragu rizzsel |
Antioxidánsok | Makaróni póréhagymával, sonkával és sajttal |
Más, jótékony hatású fitotápanyagok | Rizs gyümölccsel és dióval |
Mitől óvakodjon? | Gombás csirke wokban sütve |
A rákbetegség fajtája és az étrend | Paradicsomos, sült paprikás palacsinta |
Étkezési nehézségek | Zabkása mandulával és mézzel |
Megváltozott ízek és szagok | Sült banán habos juharkrémmel |
A legjobb, amit tehetünk… | Lekváros palacsinta (crepe) vaníliás cukorral |
A könyv célja | Mézes gyümölcsfagylalt 96 |
A módszer | Folyékony és üdítő finomságok |
Az ételek állaga | Citromos, narancsos répaleves |
Könnyű habos ételek | Uborkás almaturmix |
Selymesen krémes fogások | Málnás gazpacho |
Puha harapnivalók | Paradicsomos paprikaleves |
Folyékony és üdítő finomságok | Diós spenótturmix |
Friss, ropogós falatok | Mandulás őszibarackturmix |
Szilárd és tápláló ételek | Eperdzsúsz vörös áfonyával |
Hideg vagy meleg étel? | Hideg leves sokféle gyümölcsből |
Az ízesítés | Banános, gyömbéres vaníliaturmix |
Az adag mérete | Tejszínes édesköményleves |
Higiénia | Sűrű zöldségleves csirkével és paradicsommal |
A receptekről | Paradicsomos padlizsánkrémleves |
Beválik-e ez a módszer? | Zöldségleves |
Jótékony hatású élelmiszerek | Tökleves szójaszósszal |
Különösen ajánlott élelmiszerek | Zöld tea tejjel és fűszerekkel |
Alkalmanként fogyasztható élelmiszerek | Forró ánizsos tej |
Kerülendő élelmiszerek | Körteleves mézzel |
Tippek és tanácsok | Meleg almalé fahéjjal |
Evés és ivás | Friss, ropogós falatok |
Kórházban | Burgonyás „sütemény” tojássalátával |
A megfelelő étel kiválasztása | Zöldségrudak diós salátaöntettel |
Könnyű habos ételek | Füstölt lazacos, édesköményes pirítós |
Répakrém | Paradicsomos, hagymás avokádópüré |
Céklás, kecskesajtos hab | Cézársaláta |
Lágy paradicsomkrém | Habcsók fekete áfonyával és fagylalttal |
Füstölt csirkés, mandulás krém | Granita zöld teából |
Tejszínes tonhal naranccsal | Epres carpaccio |
Joghurtkrém fekete áfonyával | Citromkrémes sütemény |
Fügés banánkrém | Zöldséges tempura szója mártással |
Fahéjas almahab | Pirított szendvics |
Málnakrém | Borjúfilé kukoricapehely-bundában |
Pulykás, diós spenóthab | Sajtos, paradicsomos minipizza |
Padlizsánkrém zöld fűszerekkel | Csirkés-gyömbéres tavaszi tekercs |
Csirkés, sárgabarackos krém | Cseresznyés morzsa |
Krémes halfelfújt | Mogyorós, mazsolás sült falatkák |
Gombás szuflé vagy puding | Almás sült szendvics |
Barack melba „sodródó szigetekkel” | Narancsos creme brulée |
Sült vaníliakrém szuflé | Szilárd és tápláló ételek |
Vörös áfonyás krém | Csirkekrémes szendvics |
Forró citromkrém | Rozskenyér túróval és szőlővel |
Selymesen krémes fogások | Grillezett zöldségek mozzarellával |
Spárgakrémes garnélarák | Almás, zelleres, brazil diós lepény |
Avokádópüré naranccsal | Édes-savanyú garnélarák |
Ratatouille turmixolva | Almás pite |
Shiitake-gombakrém | Sárgabarackos-fenyőmagos tekercsek |
Borsós tonhalkrém mentával ízesítve | Gyümölcsös jégnyalókák |
Panna cotta mézzel és eperrel | Nugátos kis kuglófok |
Fahéjas almakompót | Mentás csirkenyárs sült burgonyával |
Citromos banánkrém | Sonkás, spenótos héjában sült burgonya |
Gyümölcsjoghurt jegesen | Babos tortilla |
Karfiolkrém csirkepogácsákkal | Currys borjú fehérborban |
Tojásrántotta sonkával és metélőhagymával | Apró húsgombócok paradicsomszószban |
Húsos káposzta szalonnával | Sült ananász fagylalttal |
Füstölt pisztráng burgonyával és brokkolival | Bundás alma gyümölcssörbettel |
Sajtos zöldségmix | Rizspuding ribizlivel |
Meleg körtekrém | Francia pirítós piros gyümölcsökkel |
Mézes tejsodó | |
Meleg barackturmix | |
Gőzölt barackkrém |
KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK